Leesgroep geschiedenis zoekt nieuwe deelnemers

WERKENDAM – De leesgroep geschiedenis met deelnemers uit het Land van Heusden en Altena is weer van start gegaan. Door het afhaken van een aantal deelnemers in de afgelopen jaren is men op zoek naar nieuwe mensen voor uitbreiding van de groep.

De leesgroep geschiedenis bestaat op het ogenblik uit 5 mensen die boeken lezen over thema’s uit de geschiedenis. Daarbij maakt de groep jaarlijks een keuze uit de boekenlijst van de landelijke organisatie Senia, zie www.senia.nl/geschiedenis. De boeken worden in de groep besproken aan de hand van ‘leeswijzers’ met discussievragen, waardoor de discussie diepgang krijgt en minder kans loopt te verzanden. De leesgroep komt een keer in de 6 à 7 weken bij elkaar op, meestal op woensdagavond, bij een van de leden thuis.

Het komend seizoen bespreekt de leesgroep boeken als Filips II. Onmachtig koning van Geoffrey Parker en De nieuwe mens. De culturele revolutie in Nederland rond 1900 van Auke van der Woud. Heeft u interesse om deel te nemen aan deze leesgroep, of wilt u liever eerst informatie, neem dan contact op de contactpersoon van de groep, mevrouw Grietje Zemering via e-mail g.zemering@xs4all.nl of via tel. 06 – 38 90 34 64.