Duo Virtuoso bij klassiek concert in Wijkestein

WIJK EN AALBURG – Op donderdag 29 september is er weer een klassieke concert in restaurant de Waard, locatie Wijkestein. Ditmaal zal Duo Virtuoso de vleugel bespelen.

Duo Virtuoso streeft ernaar om klassiek repertoire op een aansprekende manier te vertolken op de combinatie orgel-piano. Deze combinatie is in de klassieke muziek zeker niet alledaags is. Bij het spelen in deze combinatie kiezen zij muziek waarin orgel en piano als gelijkwaardige instrumenten worden gezien. De muziek moet voor beide spelers een uitdaging zijn. Daarnaast zoekt het duo in het repertoire naar een evenwichtige mix tussen virtuositeit en lyriek.

Het duo voerde al verschillende symfonieën van Mozart en Beethoven vierhandig, maar ook de Brandenburgse concerten van Bach en de Notenkrakersuite van Tchaikovsky staan bij het duo regelmatig op de lessenaar. Kaarten voor het concert à € 5,- zijn te koop bij de receptie van Wijkestein. De aanvang is 20.00 uur. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bert Noorloos via 0416-698400.