Brassband te gast bij De Bazuin in Gorinchem

MEEUWEN – Zaterdag 1 oktober wordt er een uitwisselingsconcert gehouden met Brassband Kunst en Vriendschap uit Meeuwen en de Koninklijke Harmonie De Bazuin uit Gorinchem.

Twee concerten op een avond. Het gebeurt niet vaak dat er op één concertavond twee verschillende soorten orkesten zijn: Harmonie én Brassband. Een mooie gelegenheid om hiervan kennis te nemen. Brassband Kunst en Vriendschap uit Meeuwen gaat in november op concours in Zutphen en werd in 1900 opgericht als fanfare, waarna in 1985 de omschakeling naar brassband plaats vond. Vanaf haar oprichting tot de dag van vandaag is Kunst en Vriendschap een actieve vereniging die een grote diversiteit aan optredens verzorgt, zoals concerten, muzikaal omlijsten van dorpsevenementen, festivals, begeleiding van kerkdiensten.

De Koninklijke harmonie De Bazuin staat sinds 5 maanden onder leiding van dirigent Hans Verheij. De Koninklijke vierde in 2014 haar 125-jarig bestaan en heeft een uitstekende groep jongeren waarvan een deel na de vakantie in het grote orkest is ingestapt. Na dit concert zal De Bazuin zich gaan richten op het 29ste Kerstconcert in de Grote Kerk. De aanvang van het concert is 20.00 uur. Locatie is het Muziekcentrum De Harmonie aan de Dalemwal 15d in Gorinchem. Entree en parkeergelegenheid zijn gratis.