Opfriscursus rijvaardigheid 65+

REGIO – Bent u 65 jaar of ouder en rijdt u met een auto of een brommobiel? Dan nodigt VVN u uit om mee te doen aan een opfriscursus rijvaardigheid op 5 oktober 2016.

Het is waarschijnlijk lang geleden dat u uw rij- en theorielessen hebt gevolgd. De verkeersregels en verkeersborden veranderen regelmatig. Ook sluipen er -vaak ongemerkt- bepaalde gewoontes in uw rijgedrag. Waarom zou u uw kennis van de verkeerstheorie en uw rijvaardigheid niet eens opfrissen?

Tijdens de cursus krijgt u informatie over de verkeersregels en actuele verkeersonderwerpen. Ook doet u een gehoortest, een ogentest en een reactietest. Verder maakt u een rit van ongeveer 40 minuten met een deskundige ritbegeleider. Aan het einde van de cursus ontvangt u een certificaat van deelname en een naslagwerk zodat u de theorie nog eens kunt nalezen.

Veilig Verkeer Nederland (VVN) afdeling Altena organiseert de cursus, in samenwerking met de gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem. Voor alle duidelijkheid: de rijtest is geen examen! De cursus wordt gehouden woensdag 5 oktober 2016 in ’t Dorpshuis, Rondendans 10, 4265 JG Genderen. Het cursusprogramma duurt een halve dag (de ochtend of de middag). Er wordt een bijdrage van € 15,00 per persoon gevraagd. U kunt zich tot uiterlijk 24 september 2016 opgeven bij Wim van der Kolk van VVN afdeling Altena, via het e-mail adres w.vanderkolk@vvn-altena.nl.