Cheque voor Repair Café Altena

ALMKERK – Tijdens de Open Havendag in Werkendam op 2 juli heeft Machine fabriek De Waal in Werkendam hun bedrijf open gesteld voor belangstellenden.

Daarbij hebben zij voor de uitgifte van broodjes hamburger en koude en warme dranken een vrijwillige bijdrage gevraagd. Deze vrijwillige bijdrage heeft een bedrag opgeleverd van € 420,00. Het Repair Café Altena was hun goede doel. Waarom? Veel mensen gooien nu kapotte spullen weg omdat reparatie duurder is dan een nieuw product. Door het Repair café te ondersteunen kunnen zij mensen helpen met het repareren in ruil voor een vrijwillige bijdrage.

De coördinator Kant Elshout had al een goede besteding in gedachten. Smartphones, tablets en laptops maken steeds meer deel uit van het dagelijks leven. Maar hoe repareer je ze? Repair Café Nederland biedt een praktische training aan waar je een aantal basisvaardigheden kunt leren en daar kunnen nu vrijwilligers aan deelnemen. Uiteraard blijft Repair Café Altena iedere tweede dinsdag van de maand open tussen 09.30 en 11.30 uur in Almkerk.