We Helpen opent informatiepunten

GORINCHEM – Op maandag 12 september om 13.30 uur opent wethouder Hans Freije het informatiepunt van WeHelpen in de bibliotheek op de Groenmarkt in Gorinchem.

Met de komst van het informatiepunt is het voor iedereen mogelijk digitaal een hulpvraag of hulpaanbod te plaatsen via het online vraag- en aanbodsysteem van WeHelpen. Er zijn ook informatiepunten in Buurthuis De Bogerd, het hoofdkantoor van de Rabobank en het Natuurcentrum. Bij het informatiepunt kunnen inwoners terecht die zelf niet beschikken over een computer of niet digitaal vaardig zijn. Een medewerker of vrijwilliger helpt hen met het aanmaken van een account op WeHelpen en met het plaatsen van een hulpvraag of hulpaanbod.

WeHelpen is een landelijke marktplaats voor vrijwillige hulp. Het vraag- en aanbodsysteem verbindt mensen die een hulpvraag hebben op een eigentijdse manier met mensen die graag iets voor een ander willen betekenen. Het gaat dan om vragen zoals boodschappen doen, de hond uitlaten, vervoer naar het ziekenhuis of grasmaaien. Mensen kunnen zo onderling zelf hulp organiseren. Voor meer informatie: www.WeHelpen.nl/gorinchem.