Fotowedstrijd gewonnen door Patrick Mortko

ALTENA – De fotowedstrijd ‘Iconen van Altena’ is gewonnen door Patrick Mortko uit Waalwijk met een foto van de Kromme Nol waterkering in Wijk en Aalburg.

De juryleden Hans Werther uit Dussen en Irene Damminga uit Werkendam kozen unaniem voor de foto van Mortko, die werd gemaakt in december met een sterke groothoeklens. De Kromme Nol waterkering is een modern waterstaatswerk dat in 2001 werd gebouwd, het verbeeld als geen ander de eeuwenlange strijd tegen het water in het Land van Heusden en Altena en vormt zo een icoon voor de streek. De winnende foto wordt beloond met een overnachting in de Bed & Breakfast op Fort Bakkerskil. De uitslag werd bekendgemaakt tijdens de erfgoedavond in het RK kerkje in Woudrichem als aftrap van Open Monumentendag.

De fotowedstrijd ‘Iconen van Altena’ werd uitgeschreven door Erfgoed Altena als onderdeel van Open Monumentendag met als thema ‘Iconen en symbolen’. Uit de 55 ingezonden foto’s zijn naast de winnende foto nog 18 foto’s uitgeselecteerd die tot en met 30 september zijn te zien tijdens de openingsuren van de bibliotheek in Wijk en Aalburg. Bij de selectie voor de foto expositie is zoveel mogelijk getracht per dorp in Altena een foto te kiezen. Aan de fotowedstrijd is tevens een publieksprijs verbonden; alle 55 ingezonden foto’s worden op de Facebook pagina Iconen van Altena geplaatst. De foto die 30 september de meeste likes heeft verzameld wint de publieksprijs.