Werkendamse vrouw (25) sympathiseerde met IS

WERKENDAM – De politie heeft in juni een vrouw uit Werkendam opgepakt, die sympathiseerde met IS. De vrouw (25) zou samen met anderen plannen hebben om een aanslag bij de Efteling te plegen.

Uit onderzoek van de krant BN DeStem blijkt dat de 25-jarige vrouw wilde afreizen naar Syrië. De bedoeling was dat ze daar ging trouwen met een IS-strijder, echter werd ze aangehouden. In haar mobiele telefoon vond de politie berichten over terroristen die op weg waren naar Nederland en België om aanslagen te plegen. Justitie noemt de zaak van de Werkendamse een ‘heel serieus terreurdossier’.

De aanhouding wordt bevestigd door het Openbaar Ministerie (OM) in Breda. Het verdenkt de vrouw formeel van ‘deelneming aan een organisatie met als oogmerk het plegen van terroristische misdrijven’. Het OM wil niet bevestigen dat de Efteling een serieus en acuut doelwit is geweest. Het onderzoek loopt volgens een woordvoerder nog.