Fransman met vuurwapen en traangas aangehouden

HANK – Een 21-jarige man uit het Franse Bailly Romain Villiersis woensdag 7 september 2016 omstreeks 02.15 uur op een parkeerplaats nabij een tankstation langs de A27 bij Hank aangehouden voor wapenbezit.

Agenten reden de parkeerplaats naast een tankstation op en zagen een BMW met Frans kenteken en daarin een bestuurder stil staan. Ze besloten een controle in te stellen. De bestuurder bleek in 2015 ter zake drugs te zijn aangehouden. Hierop werd op grond van de opiumwetgeving een verder onderzoek ingesteld. Daarbij werd in het voertuig, naast een gripzakje hennep, een busje CS-gas, een op een vuurwapen gelijkend voorwerp en 58 stuks munitie aangetroffen.

Verder viel bij verdere controle op dat aan de voorzijde van de auto een ander kenteken zat dan aan de achterzijde. In de kofferbak werd nog een andere kentekenplaat aangetroffen. Er wordt een nader onderzoek ingesteld. De auto van de Fransman werd in beslag genomen.