Richard Tiemstra steekt Haringvliet over

STELLENDAM/WERKENDAM – Afgelopen zaterdag was de oversteek van het Haringvliet, speciaal hiervoor sluit Rijkswaterstaat de Haringvlietsluizen. De start was op het Quakstrand te Hellevoetsluis en de finish was bij het Expo terrein te Stellendam.

Namens de Biesboschzwemmers kwam Richard Tiemstra aan de start van deze zwem(prestatie)tocht van 3 kilometer. Aan deze tocht kunnen maximaal 200 deelnemers meedoen en binnen een dag was de inschrijving vol.

De omstandigheden waren niet licht. Er stond een zuidwesterwind met een kracht van 3 à 4 Beaufort. Hierdoor was er op het eerste stuk golfslag en stond de wind tegen. In totaal zijn er 170 zwemmers en zwemsters gestart en heeft er één de finish niet gehaald. De tijd van Richard was 1 uur 41,37 seconden en dit was goed voor een 65e plaats. De achterstand ten opzichte van de winnaar was ongeveer 20 minuten, maar nog altijd bijna een uur sneller dan de laatste zwemmer die gefinisht is.

Komend weekend zal Richard ook meedoen aan de Biesbosch Open Water Race tussen de weilanden tussen Sleeuwijk en Werkendam ter hoogte van de kruising Kooikamp en Vijcie. Aan deze wedstrijd kunnen ook niet-wedstrijdzwemmers deelnemen tijdens de prestatietochten over 250, 500 of 1000 meter.