Man aangehouden voor bedreiging met mes

SPRANG-CAPELLE – Op zondag 4 september 2016 om 21.50 uur meldde een bewoner van de van der Duinstraat in Sprang-Capelle dat hij zojuist bedreigd was door en bekende van hem. Agenten spoedden zich naar de woning van de aangever.

Ze zagen nog net een auto met hoge snelheid wegrijden en een hondengeleider zette de achtervolging in. De aangever deed zijn verhaal. De man stond plotseling in zijn kamer. Er ontstond een ruzie en de bewoner werkte de man naar buiten. Maar net voordat hij de deur dicht deed zag hij dat de man een mes pakte en hem probeerde te raken. Het slachtoffer verdedigde zich met een paraplu. De verdachte ging weg maar belde korte tijd later terug.

De verdachte werd in zijn auto aangetroffen op de Schrevelstraat in Sprang-Capelle. Daar werd hij door een hondengeleider met hond onder controle genomen totdat er agenten ter plaatse waren om hem te boeien. Er stak een mes uit zijn zak en in zijn auto lagen nog een pijp ijzer en een hakbijl. De verdachte, een 34-jarige man uit Rijen, is naar het bureau gebracht. De wapens zijn in beslag genomen.