Start bouw MFA en Brede School

WERKENDAM/SLEEUWIJK – Deze week start de bouw van zowel de Multi Functionele Accommodatie (MFA) Werkendam op het voormalige Kwinterterrein aan de Hooftlanden, als de Brede School Sleeuwijk op het oude Es terrein aan de Esdoornlaan.

De planning is dat beide gebouwen voor de zomervakantie 2017 worden opgeleverd. Bij de start van het nieuwe schooljaar op 21 augustus 2017 worden beide gebouwen volledig in gebruik genomen. In beide gebouwen komen twee scholen, kinderopvang, bibliotheek en gymzaal onder één dak. Door deze functies in één gebouw te bundelen is het voor de partners nog eenvoudiger om samen te werken. Daarnaast wordt in Werkendam ook een dorpshuisfunctie gerealiseerd.

Beide gebouwen scoren hoog op duurzaamheid, onder andere door goede isolatie, warmtewinning, bewegingssensoren en zelf te regelen temperatuur. Hiermee krijgen de kernen Sleeuwijk en Werkendam twee nieuwe (onderwijs)gebouwen, die klaar zijn voor de toekomst.