September in het teken van sport en bewegen

GORINCHEM – Sportverenigingen in Gorinchem organiseren, in samenwerking met Gorinchem Beweegt, de Gorcum Sportmaand. De hele maand september staat in het teken van sport en bewegen voor iedereen.

Er zijn er tal van sportieve activiteiten die gratis worden aangeboden. Deelnemers aan de Gorcum Sportmaand maken op een laagdrempelige manier kennis met het gevarieerde sportaanbod, de sportaanbieders en verenigingen in de stad. Handbal, fitness, bootcamp, korfbal, gymnastiek, het is maar een kleine greep uit het totaalaanbod van activiteiten. Alle activiteiten zijn verzameld op een nieuw digitaal sportplatform. Het is de plek waar de vraag en het aanbod van sporten en bewegen in Gorinchem samenkomt. Het platform is te vinden via www.gorinchembeweegt.nl.

In de Gorcum Sportmaand vindt ook de publicatie plaats van de Beweegwijzer: een boekje met het sport- en beweegaanbod voor inwoners van Gorinchem die vanwege een (dreigende) gezondheidsachterstand een passende sport- of bewegingsactiviteit zoeken. Iedereen moet kunnen meedoen aan het Gorinchemse sportaanbod, ook mensen met een beperking of chronische aandoening.

De aftrap van de Gorcum Sportmaand vond plaats op het Zomerfestival tijdens de Zomerfeesten op zaterdag 20 augustus. In de eerste week na de vakantie ontvingen alle basisschoolleerlingen een flyer met een overzicht van het voor hen bestemde sportaanbod. Verder zijn op verschillende plekken in de stad posters opgehangen en wordt er online geadverteerd met een bannercampagne. Daarnaast is er de komende weken in de Stad Gorinchem een pagina gewijd aan de Gorcum Sportmaand.

Aan de Gorcum Sportmaand is in samenwerking met BDU Media een prijsvraag verbonden. Iedere week in september is het mogelijk om mee te doen aan de prijsvraag. De vraag is alleen digitaal te zien en te beantwoorden via de website van Gorinchem Beweegt. Deelnemers aan de prijsvraag maken kans op een ballonvaart voor twee personen. De winnaar wordt bekend gemaakt op dinsdag 4 oktober.

Het doel van de Gorcum Sportmaand is het versterken van het Gorinchemse sportaanbod, het bevorderen van de samenwerking tussen verschillende organisaties en verenigingen en een positieve boost te geven aan de structurele sportdeelname binnen Gorinchem. Daarnaast is het voor sportverenigingen een mooie gelegenheid om zichzelf te presenteren.