Pontje Steur zet 150.000e passant sinds oprichting

WERKENDAM – Donderdag 1 september heeft Pontje Steur haar 150.000e passant over gezet sinds de start van het pontje in 2000. Dat gebeurde rond 12.00 uur.

De 15.000e klant krijgt uit handen van wethouder Matthijs van Oosten een aandenken aan deze tocht. Onlangs zette Pontje Steur de 15.000e passant van 2016 over, ook al een historisch aantal. Nooit eerder zette het pontje zoveel passanten in één seizoen over.

Pontje Steur, dat de Draepkilweg en ’t Kooike verbindt, vaart dit jaar voor het 16e seizoen en brengt dus elk jaar weer meer fietsers en voetgangers naar de overkant van het Steurgat. De vrijwillige pontschippers geven graag informatie over de Biesbosch en alles wat er in de nabije omgeving te zien en te doen is. Reden genoeg voor elke recreant om zijn wandel- of fietstocht ook via het pontje te laten lopen, om zo zelf deze plekjes te ontdekken en tegelijkertijd te genieten van een overtocht waarop de Biesbosch zich op z’n mooist laat zien.