Jongerendienst 'Israël, je kunt er niet om heen!'

ANDEL – Op zondagochtend 11 september is er weer een jongerendienst in de Vrije Evangelische Gemeente De Koningshof. Het thema van de jongerendienst deze ochtend is: ‘Israël, je kunt er niet omheen!’. De spreker is Jacques Brunt.

Israël. Het ‘heilige land’ en ondertussen een dagelijks nieuwsitem. De tv staat nog maar net aan of we zien beelden uit het Midden-Oosten waar er wordt gevochten om een stuk land. Het lijkt soms op een kinderachtig wij-waren-hier-eerder spelletje. Of is er meer aan de hand? Gaat de strijd echt om de grenzen van een bepaald gebied? Wat is er zo bijzonder aan het Joodse land dat zich, omringt door Islamitische landen, staande weet te houden?

Feit: christenen hebben Joodse roots! Zo is de Bijbel een Joods boek. Het is geschreven door Israëlische mannen en de centrale persoon in de Bijbel is de Messias. Die Messias is uit het Joodse volk voortgekomen en is niemand minder dan de Here Jezus Christus! In dat licht is het niet vreemd dat ook het volk Israël een belangrijke plaats inneemt in de Bijbel en het geheel van de geschiedenis. De intense strijd die we ook vandaag zien in en rondom Israël, heeft daar alles mee te maken. Dat heeft ons juist in deze tijd veel te zeggen.

Iedereen is van harte welkom op zondag 11 september, aanvang 10.00 uur in VEG De Koningshof, Burgemeester v.d. Schansstraat 50 in Andel. Ook de wat oudere mensen mogen gewoon naar binnen. Het is maar net hoe jong je je voelt. Iedereen is van harte welkom.