Werkendamse Chantal dagvaardt ROC West-Brabant

BREDA/WERKENDAM – Chantal uit Werkendam en scholenkoepel ROC stonden woensdagochtend voor de rechter vanwege een kort geding over het onderzoek naar de verspreiding van een seksfimpje. Dat schrijft het Brabants Dagblad op haar website.

De 22-jarige Werkendamse had het ROC West-Brabant gedagvaard omdat ze volledige toegang eist tot de computers van het Florijn College. De school zou niet voldoende meewerken aan het onderzoek naar het seksfilmpje waarin Chantal te zien was, dat enkele jaren geleden op internet werd verspreid.

Het ROC gaf aan dat de onderwijsinstelling best wil meewerken aan het digitale speurwerk, maar dat de deskundigen die Chantal daarvoor inhuurt niet onbeperkt toegang hebben tot het computersysteem. De school betreurt wat er is gebeurd, maar zet de privacybelangen van vierduizend leerlingen boven het individuele belang van Chantal. De rechtbank doet op 21 september uitspraak in de zaak.