Historisch op de foto tijdens Historisch Festival

WERKENDAM – Het begint al haast een begrip te worden: het Historisch Festival Werkendam op 10 september, omdat de Historische Vereniging Werkendam en De Werken c.a. haar 25-jarig jubileum viert.

Naast de interessante zaken die u kunt lezen op de wandelroute over de Hoogstraat, het luisteren naar muziek en naar verhalenvertellers, onderwijl wellicht een versgebakken poontje oppeuzelend, het kijken naar filmfragmenten, horen over ds. Groenewegen en genieten van de ludieke tandarts en barbiers, is er ook de mogelijkheid om gratis op de foto te gaan in historische ‘Werkendamse’ kledij. Er hangt die dag verschillende dames-, heren- en kinderkleding in verschillende maten klaar. Natuurlijk kent Werkendam geen échte klederdracht, maar men heeft wel ouderwetse kleding gevonden. Veel mensen waren bereid kleding uit te lenen.

In de folder, die huis aan huis verspreid wordt in Werkendam, staan alle tijden van de activiteiten en ook van de ‘foto shoots’ vermeld. Voor bezoekers van buiten Werkendam zijn folders te verkrijgen bij de koffiekraam op het Merweplein. Het festival duurt van 10.00 tot 16.00 uur en is gratis toegankelijk.