ACKC met nieuw elan competitie in

ALMKERK – Zaterdag 3 september start de eerste helft van de landelijke veldkorfbalkompetitie, voor ACKC zal dit vanwege diverse omstandigheden een week later zijn.

De selectie procedures hebben inmiddels plaatsgevonden en is dit jaar niet eenvoudig vanwege vakanties en, jammer genoeg, enkele blessures. Voor de nieuwe ambitieuze trainer/coach, Paul Vink en conditietrainer en coach van ACKC 2, Mark den Hartog zal het daardoor improviseren zijn om beide teams in de sterkste opstelling te laten spelen in het begin van de competitie.

Inmiddels zijn diverse oefenpartijtjes gespeeld tegen 1e klasser Weidevogels, Oranje Wit en 2e klassers DWS en ODO. Ook heeft ACKC de selectie uitgebreid met spelers uit de jeugd en enkele spelers van Voltreffers 1 uit Oosterhout, wat tevens tot gevolg heeft dat het de concurrentie bij de spelers onderling zal gaan vergroten. ACKC is dit seizoen in een pittige klasse 2G ingedeeld, waarin het uit zal komen tegen DES, RWA, VIKO, ODO, Maassluis, Viking en KOAG.

Voor het ACKC/Jeugdsportfondsteam staat er op zaterdag 10 september als eerste een thuiswedstijd gepland. Op bezoek komt DES uit Delft. De wedstrijd tegen DES op Sportpark De Alm vangt aan om 15.30 uur en zal worden voorafgegaan door de wedstrijd van ACKC 2 tegen Vriendenschaar 3. Ook speelt ACKC 1 en ACKC 2 een midweekse competitie wedstrijd. ACKC 1 zal op dinsdag 13 september op bezoek gaan bij RWA in Poortugaal. Deze wedstrijd op Sportpark Landweg vangt aan om 20.30 uur. Op woensdag 14 september speelt ACKC 2 in Eindhoven tegen Rust Roest 4. De aanvang is dan 20.00 uur.