Mooie resultaten voor openwater zwemmers

OOSTERHOUT/OIRSCHOT – Het was een druk weekend voor de openwater zwemmers van de Biesboschzwemmers. In totaal kwamen 17 zwemmers aan de start van twee wedstrijden.

In Oirschot gingen er 12 zwemmers te water en in Oosterhout een dag later waren het er 17. In totaal werden er zes ereplaatsen behaald, allen door zwemmers in de categorie masters.

Ingmar Visser was zowel in Oirschot als in Oosterhout de beste in zijn categorie op de 1000 meter schoolslag bij de masters. Zijn tijden in Oosterhout was ruim sneller dan in Oirschot een dag eerder. Ook Erik Huisman wist in Oosterhout bij de beste drie op de schoolslag te eindigen en hij was net als Ingmar een minuut sneller dan in Oirschot. Dit leverde hem een Oosterhoutse kaneelstok op. Een kaneelstok was er ook voor Paul Wijnja op de 1000 meter vrije slag. Bij de dames wist zowel Annette Wijnja als Sabrina Boekhout zich in de prijzen te zwemmen. Beide dames waren in hun categorieën de beste. De laatste masterszwemmer in Oosterhout was Bastiaan Baggerman, hij eindigde net buiten het podium op een vierde plaats.

Voor de jongere zwemmers waren er geen prijzen, maar dat wil niet zeggen dat ze slecht zwommen. In Oirschot wist Larissa Huisman de 2500 meter vrije slag binnen de 45 minuten af te leggen. Op de 500 meter schoolslag wisten zowel Tom Kruis als Julia Verhoeven beslag te leggen op de ‘vervelende’ vierde plaats. Op de 1000 meter vrije slag in het Wilhelminakanaal te Oirschot verraste Ilse van de Pol door bijna haar zus Sanne van de Pol in te halen. Femke Golverdingen was daar net Julia Verhoeven de baas, die op haar beurt Laura Verhoeven voorbleef. Chimène Huisman kwam als jongste zwemster op dit nummer aan de start en verbeterde haar tijd met ruim een minuut. Naast de schoolslag zwom Tom ook nog de 1000 meter vrije slag. Hij deed dit samen met Leendert Paans en Nick Lisman. Leendert haalde Tom de laatste 100 meter in en zodoende kwam Tom als tweede Biesboschzwemmer aan de finish, maar wel met een kleine tijdsverbetering. Voor Nick was er ook een tijdsverbetering, hij haalde ruim driekwart minuut van zijn tijd af.

In Oosterhout zwommen Nick, Sanne en Julia 1000 meter schoolslag. Van deze drie was Nick enkele seconden sneller, maar Julia is wel een jaar jonger dan Nick. Sanne werd op de finish er net uitgetikt door Julia. De overige jonge zwemmers kwamen uit op de 1500 meter vrije slag. Voor de meiden Rebecca Schmidt, Larissa, Julia, Femke en Ilse was het geen makkelijke race. Zij kregen te maken met langzame deelnemers van een nummer die ook richting de finish zwommen, waardoor zij daar last van hadden. Larissa was de snelste van de Werkendammers gevolgd door Ilse, Rebecca, Julia en Femke. Bij de jongens was Leendert duidelijk Tom de baas. Zij moesten echter wel veel toegeven ten opzichte van de snelste jongen. Laura en Chimène kwamen uit de op de 500 schoolslag en beide wisten hun snelste tijd ooit aan te scherpen. Laura was enkele tienden sneller dan ooit en voor Chimène ging er ruim 20 seconden van haar tijd af.

Over ruim een week staat de laatste openwater wedstrijd op de kalender die meetelt voor de diverse klassementen. In Sleeuwijk zijn de Biesboschzwemmers dan gastheer voor zwemmers uit het hele land. Ook recreatieve zwemmers kunnen dan het water induiken tijdens de zogenaamde prestatietochten. Men kan kiezen uit 250, 500 of 1000 meter en de kosten zijn € 2,50. Voor meer informatie kunt u terug op http://bowr.nl.