Juweeltjes tijdens Historisch Festival Werkendam

WERKENDAM – Inmiddels is de Historische Vereniging de allerlaatste details aan het invullen om het 25-jarig jubileumfeest helemaal áf te maken. Naast grote activiteiten die al eerder aandacht kregen, zijn er ook andere juweeltjes toegevoegd.

Zo zal halverwege de Hoogstraat, achter de winkel van voormalige bakkerij Kieboom, een unieke film van ongeveer een kwartier te zien zijn. Te zien zijn karakteristieke beelden over de Sinterklaas- en Kersttijd in de bakkerij. Een andere korte film is een fragment uit het tv-programma ‘Verre Verwanten’, te zien in de etalage van dameskledingwinkel Anna van Toor. En wat te denken over muzikanten Ad Vos en Piet Vos, die heerlijk nostalgische muziek ten gehore zullen brengen bij de dorpspomp? Of even door het raam in de oude spreekkamer van de dokter kijken, of in de oude smederij?

Andere juweeltjes, zoals vijf verhalenvertellers, zijn verdeeld over de Hoogstraat. Burgemeester Yves de Boer zal na de opening om 10.00 uur op het bordes een zeer bijzonder verhaal vertellen, dat maar weinig Werkendammers zullen kennen. Bestuurslid Thera van den Heuvel vertelt haar verhaal in Werkendams dialect, het verhaal van oud-bestuurslid Bas voor den Dag past bij de Gruttenbrijsteeg. Bij Hannie Visser-Kieboom kunt u voor een verhaal en een hoedje terecht in het winkeltje van Ridderhof, waar zelfs Toontje Sprenger haar opwachting zal maken. Dorpsdichter Marcel Vaandrager loopt over de Hoogstraat en vertelt op zijn eigen unieke wijze. De vertellingen en ook de andere activiteiten zijn in een dusdanig schema geplaatst, dat iedereen tussen 10.00-16.00 uur alles zou moeten kunnen zien, horen en beleven.

Het festival vindt plaats op zaterdag 10 september, duurt van 10.00-16.00 uur en is gratis toegankelijk.