Bunkeren in de Linie tijdens het vijfde Liniepadfe

SLEEUWIJK/UPPEL – Het vijfde Liniepadfestival wordt een foodfestival met als thema ‘Bunkeren in de Linie’. Het festival wordt gehouden op zondag 18 september van 10.00-17.00 uur op het Liniepad langs de Zevenbansche boezem.

De dag begint om 10.00 uur met een wandeling langs het Liniepad onder leiding van gidsen van Altenatuur. Even heerlijk ontspannen en genieten van de veelzijdige natuur. Vanaf 11.00 uur zijn bezoekers welkom bij de uitvalsbasis van het Liniepadfestival, het oude gemaaltje bij de Uitwijkse molen. Langs het Liniepad langs de Zevenbansche Boezem slaat een Middeleeuws gezelschap van House of Wax haar tenten op, zij laten zien hoe soldaten in de Middeleeuwen bivakkeerden en geven gevechtsdemonstraties. Tevens wordt een stormbaan gebouwd, waar geoefend kan worden door jong en oud.

Op Fort Altena vieren ze het oogstfeest. Tijdens dit oogstfeest is er wederom een Strippenkaart-menu, bestaande uit speciale gerechtjes die passen bij een feest als dit en natuurlijk is de toegang gratis. Tuc-tuc’s zorgen voor een pendeldienst tussen Fort Altena en het oude gemaaltje bij de molens langs het Liniepad. Bezoekers zijn bij voorkeur welkom op de fiets of kunnen heerlijk wandelen langs de activiteiten op het Liniepad. Auto’s kunnen parkeren bij het Fort of aan De Tol.

Het Liniepadfestival wil bezoekers vooral laten genieten van de weidsheid van het landschap langs het Liniepad. Beleving van natuur, cultuur en erfgoed vormen de verbindende schakels tijdens het festival. Muziek, theater en landschapskunst rijgen zich aaneen als een kralensnoer van verhalen, dromen en gedichten. Het Liniepad wordt beheerd door Brabants Landschap. De organisatie van het Liniepadfestival wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de provincie Brabant. U bent van harte welkom op zondag 18 september van 10.00 – 17.00 uur.