Politie waarschuwt voor babbeltruc Gorinchem

GORINCHEM – Donderdagmiddag belde er een wildvreemde man aan bij een bewoonster aan de Pijlstraat in Gorinchem. Met een verzonnen verhaal wist de man het huis binnen te dringen van een 94-jarige vrouw.

Met een slechtnieuwsgesprek kwam de insluiper binnen bij de mevrouw in Gorinchem. De vrouw was nogal overdonderd. Hij wees vervolgens op twee mannen die buiten stonden en zogenaamd sleutels hadden van haar huis om mee in te breken. In de tussentijd vroeg hij om haar portemonnee, sieraden en doorzocht hij de laadjes in de keuken, zodat hij dat alvast veilig zou kunnen stellen. De mevrouw voelde dat het niet klopte en vroeg de man haar huis te verlaten. Uiteindelijk is hij ervandoor gegaan en mist de vrouw verschillende sieraden.

De politie heeft meteen de omgeving doorzocht, maar helaas zonder resultaat. Agenten houden een buurtonderzoek en waarschuwen mensen voor dit soort babbeltrucs. Het gaat om een licht getinte man, die goed Nederlands sprak. Hij heeft kort donker haar, een bril en een fors postuur. Babbeltrucs bestaan er helaas in allerlei varianten. De politie waarschuwt een ieder om op zijn hoede te zijn. Doe nooit zomaar de deur open. Als u de situatie niet vertrouwt, bel dan altijd de politie.