Het reizend Reisloket over OV voor 65-plussers

WOUDRICHEM – Op donderdag 1 september wordt tijdens de weekmarkt aan ’t Rond in Woudrichem het Reizend Reisloket georganiseerd. Het Reizend Reisloket is bedoeld om senioren te informeren over de mogelijkheden van het openbaar vervoer, zoals de lijn

Het loket is bemenst door deskundige OV-ambassadeurs en staat van 12.30 tot 17.00 uur op de weekmarkt. OV-ambassadeurs bekijken in een persoonlijk gesprek wat de reisbehoefte en mogelijkheden zijn van bezoekers. Op basis daarvan geven zij bezoekers van het Reizend Reisloket een persoonlijk reisadvies. Extra voordeel: 65-plussers kunnen bij het Reisloket gratis een persoonlijke chipkaart aanvragen. Hiervoor moeten zij een geldig legitimatiebewijs en pasfoto meebrengen.

Het Reisloket past in het programma ‘mentale toegankelijkheid OV’ van de Regio West-Brabant. Sinds het najaar van 2015 hebben vele honderden senioren persoonlijke voorlichting gekregen in een van de Reizende Reisloketten.