De scholen zijn weer begonnen: let op veiligheid

REGIO – De scholen in de regio openen hun deur voor het nieuwe schooljaar nu de zomervakantie ten einde is. Alle scholieren nemen bepakt en bezakt met hun schooltassen weer deel aan het verkeer. Het is belangrijk om hier op te letten als jij ook verk

Juist na de zomervakantie vallen er 15% meer verkeersslachtoffers onder kinderen dan door het hele jaar heen. Vaak gaat het dan om kleine oorzaken die grote gevolgen hebben. Alle weggebruikers moeten immers na een rustige zomerperiode in het verkeer weer flink aan elkaar wennen.

Onder de werknaam ‘De scholen zijn weer begonnen’ wordt ieder jaar aandacht gevraagd voor scholieren in het verkeer. Met deze actie maakt Veilig Verkeer Nederland u extra alert op scholieren in het verkeer. Want hoe beter iedereen rekening houdt met elkaar, hoe beter het is voor de verkeersveiligheid.

Wees dus alert de komende periode en zorg er met elkaar voor dat iedereen veilig aan het verkeer deel kan nemen.