Fietser overleden na aanrijding

ANDEL – Op de Hoge Maasdijk is maandagavond 22 augustus rond 18.45 uur een 89-jarige fietser ernstig gewond geraakt. Hij is later op de avond in het ziekenhuis overleden.

De man uit Andel stak op zijn fiets de Hoge Maasdijk over. Hij zag de auto die aankwam rijden over het hoofd. De 37-jarige automobiliste kon de man niet ontwijken. Het slachtoffer raakte ernstig gewond. Een artsenechtpaar verleende eerste hulp aan de gewonde man. Ook een trauma helikopter kwam ter plaatse. De man is naar het ziekenhuis gebracht. Daar overleed hij aan zijn verwondingen. Slachtofferhulp is ingeschakeld voor betrokkenen.

Verkeersongeval analisten van de afdeling Forensische Opsporing analyseren de toedracht van het ongeval. Ze stelden sporen veilig en namen foto’s van de aangetroffen situatie en de beschadigde voertuigen. Aan de hand van deze feiten en de verklaringen van getuigen en betrokkenen probeert de politie de precieze toedracht van het ongeval te achterhalen.