Luizen in bomen bestreden

WERKENDAM – Op vrijdag 19 augustus heeft de gemeente Werkendam op diverse plaatsen in de gemeente actie ondernomen om luizen in bomen te bestrijden. Dit gaat om een eenmalige actie.

Vooral lindebomen en esdoorns hebben last van luizen. Deze scheiden een vette substantie af die plak op auto’s en straat veroorzaakt. Straten die behandeld worden zijn onder andere Laan van Welgelegen in Werkendam, de Graaff (alleen boven de parkeerplaatsen) in Werkendam, Rijksweg in Sleeuwijk, Singel in Nieuwendijk en Molenkade en Molenplantsoen te Dussen.

De luizenplak is niet schadelijk voor de gezondheid, het is vooral vervelend. Daarom wordt alleen bestrijding gedaan daar waar de afscheiding van de luis voor veel overlast zorgt. Als u vragen heeft naar aanleiding van de bestrijding kunt u contact opnemen met de gemeente op het telefoonnummer 0183 – 507200.