Het zal men (be)koren tijdens de 13e Visserijdagen

WOUDRICHEM – Waar zouden de Visserijdagen zijn zonder alle regionale en landelijke koren die hun zang en liederen door Woerkums straten laten klinken? Geen Visserijdagen, zonder hun muziek en klanken van weleer.

Zo zal bijvoorbeeld Popkoor HUGO optreden tijdens de officiële opening van de Visserijdagen. HUGO, voorheen genaamd het Teerkamerkoor, is onder meer bekend van de Korendagen in Paradiso. Ook kan men op vrijdagavond 26 augustus genieten van het Zalmvisserskoor Ongestaagd, dat diverse visserslieden over d’n Bol gaan laten klinken. Natuurlijk mag het Vischwijvenkoor niet ontbreken in dit rijtje.

Zowel HUGO, als Ongestaagd en de Vischwijven zullen uiteraard ook op zaterdag 27 augustus meerdere malen hun opwachting maken in de Vesting, die dag bovendien versterkt door het Scheldeloodsenkoor. Het Scheldeloodsenkoor, zo’n 60 personen, afkomstig uit Vlissingen, zal twee maal haar seasongs en shanty’s ten gehore brengen op het Arsenaal. Zij combineren op spectaculaire wijze zang, dans en muziek.