Pontje Steur zet 15.000e passant over

WERKENDAM – Vrijdag 19 augustus verwacht Pontje Steur haar 15.000e passant over te zetten. Dat gebeurt rond 14.00 uur. De 15.000e klant krijgt uit handen van wethouder Matthijs van Oosten een aandenken aan deze tocht.

Het is voor de eerste keer dat Pontje Steur zoveel passanten in één seizoen over zet. In 2010 was het het eerste jaar dat de 10.000e passant werd gehaald. Pontje Steur vaart dit jaar voor het 16e seizoen en brengt dus elk jaar weer meer fietsers en voetgangers naar de overkant van het Steurgat. De vrijwillige pontschippers geven graag informatie over de Biesbosch en alles wat er in de nabije omgeving te zien en te doen is. Reden genoeg voor elke recreant om zijn wandel- of fietstocht ook via het pontje te laten lopen, om zo zelf deze plekjes te ontdekken en tegelijkertijd te genieten van een overtocht waarop de Biesbosch zich op z’n mooist laat zien.

Vanaf de start in mei en de tweede helft van september vaart het pontje tijdens de weekenden en op feestdagen van 10.00 – 18.00 uur. In juni, juli, augustus en tot half september wordt alle dagen gevaren, eveneens van 10.00 – 18.00 uur. Meer informatie over Pontje Steur is te vinden op verschillende websites, zoals www.werkendam.nl, www.biesbosch.nu, www.vvv-altenabiesbosch.nl en www.voetveren.nl. De VVV Altena Biesbosch in de regio geeft u graag nadere informatie.