College Woudrichem: "Geen zwemmers meer in de Put"

ALMKERK – Zwemmen in Put de Omloop in Almkerk moet verboden worden. Het college van Woudrichem schrijft dat in een voorstel aan de gemeenteraad. Het Brabants Dagblad schrijft hierover na vragen aan de gemeente Woudrichem.

Het gebied wordt gebruikt door vissers, als hondenuitlaatplaats en er zit elk jaar blauwalg in het water. Het waterschap en de provincie staan achter het plan voor een zwemverbod. Officieel mag je nog tot eind september een duik nemen in het water van de ‘Put’. Maar het zwemwater, gelegen aan De Omloop in Almkerk, is niet in trek. Dat concludeert het college van burgemeester en wethouders na diverse peilingen.

Sinds 2012 wordt er elke zomer steevast blauwalg gevonden in de plas. Dat maakt zwemmers en honden ziek en daardoor wordt er steevast een negatief zwemadvies gegeven. De gemeenteraad neemt in november een besluit. Om ook de mening van de inwoners te peilen, wordt een enquête uitgezet.