Kozakken Boys doet zichzelf te kort

WERKENDAM – Kozakken Boys is de Tweede Divisie afgelopen zaterdag begonnen met een 2-2 gelijkspel tegen Koninklijke HFC.

Op de eigen Open Dag stonden de Boys al na een half uur op een riante 2-0 voorsprong door twee goals van Everton Pires Tavares. Alle ingrediënten voor een eenvoudige middag waren aanwezig. Vanaf de 43e minuut werd alles anders. Quentin Jakoba werd door scheidsrechter Prooij van het veld gestuurd, nadat hij een Haarlemmer in de eigen zestien onderuit haalde. De daaropvolgende strafschop werd binnengeschoten door Carlos Opoku en drie minuten later stond de uitslag al op het bord. Wessel Boer titke de gelijkmaker binnen na een aaneenschakeling van knulligheden.

Zaterdag speelt Kozakken Boys voor het eerst dit seizoen een wedstrijd buiten Werkendam. Cupfighter VVSB is in Noordwijkerhout de tegenstander. De wedstrijd start om 18.00 uur.