Kozakken Boys is klaar voor de start

WERKENDAM – Kozakken Boys kan terugkijken op een prima voorbereiding. Na een 2-0 overwinning op Derde Divisionist Rijnsburgse Boys en ruime overwinningen op hoofdklassers RVVH (5-1) en Smitshoek (7-0) werden er zaterdag twee wedstrijden afgewerkt.

De half 1 wedstrijd tegen hoofdklasser Argon werd met 2-2 gelijkgespeeld. Leon Bot en Ahmad Mendes Moreira zorgden beiden voor een gelijkmaker, waarna Hermon Tekleab vlak voor tijd vanaf 11 meter naliet de vierde oefenoverwinning veilig te stellen. Tegenvaller was het uitvallen van Raily Ignacio. De van een knieblessure herstellende spits moest noodgedwongen vervangen worden, waarna trainer Danny Buijs zijn plek in het veld overnam. Later die middag werd er afgetrapt tegen Quick Boys. Al binnen 10 minuten stonden de Kozakken met 2-0 voor door twee goals van de debuterende Ahmed El Azzouti. Het werd uiteindelijk 4-0 tegen de kampioen van de Hoofdklasse B door treffers van Berry Powel en Jeffrey van Nuland.

Aanstaande zaterdag wordt er tijdens de Kozakken Boys Open Dag voor het eerst afgetrapt in de Tweede Divisie. Kozakken Boys treedt om 15.00 uur op eigen veld aan tegen het Koninklijke HFC.