Goede tijden Biesboschzwemmers in haven Breda

BREDA – In de haven in het centrum van Breda hebben 13 leden van de Biesboschzwemmers deelgenomen aan de derde editie van de Singelzwemtocht georganiseerd door de plaatselijke zwemvereniging.

Met een ereplaats en vele goede eindtijden konden de Werkendammers tevreden terug kijken op de eerste open water wedstrijd in Brabant van dit jaar. Voor de meeste zwemmers stonden er bekende nummers op het programma en dit bleek ook uit de eindtijden. Liefst zeven tijden werden aangescherpt, daarnaast lieten drie zwemmers scherpte tijden noteren voor hun eerste keer dat zij dit nummer zwommen.

Ingmar Visser wist als enige zwemmer zich in de prijzen te zwemmen. Op de 1000 meter schoolslag verbeterde hij zijn beste tijd ooit en bovendien was hij zijn categorie de beste.

Voor Sabrina Boekhout, Tom Kruis en Annette Wijnja waren er vierde plaatsen. Sabrina en Annette deden dit op de 1000 meter vrije slag bij de masters, beide in een nieuw persoonlijk record. Voor Tom was er geen record op zijn 500 meter schoolslag, maar wel dus een vierde plaats.

Chimène Huisman en Laura Verhoeven zwommen beide voor de eerste keer de 1000 meter vrije slag. Laura verraste met een tijd van net boven de achttien minuten en Chimène wist binnen de 25 minuten te blijven. Julia Verhoeven zwom de 2000 meter schoolslag en dit was voor haar de eerste keer en voor de Biesboschzwemmers lang geleden dat er deelname was op dit nummer. Julia zwom in een keurige race naar een tijd net in de 41 minuten en zij wist nog enkele meisjes achter zich te houden.

Femke Golverdingen, Tom, Leendert Paans en Julia verbeterde hun tijden op de 1000 meter vrije slag. Voor Erik en Larissa Huisman, Ilse van de Pol en Rebecca Schmidt waren er geen persoonlijke records, maar het verschil met hun beste tijden was niet groot.

Eind augustus zal er opnieuw het open water ingedoken gaan worden. Dan is het water van het Wilhelminakanaal het decor. De laatste wedstrijd in Brabant is op zaterdag 10 september in Sleeuwijk ter hoogte van de kruising Kooikamp en Vijcie. Het is dan ook mogelijk voor recreatieve zwemmers om in hetzelfde water 250, 500 of 1000 meter te zwemmen.