Vernielers op heterdaad aangehouden

GORINCHEM – Twee mannen, die uit balorigheid meer dan 20 auto’s vernielden, zijn in de nacht van donderdag op vrijdag op heterdaad aangehouden in Gorinchem. Rond 01.45 meldde een bewoner van de Schuttersgracht dat twee jongens auto’s vernielden.

Direct gingen meerdere politieauto’s naar de omgeving om aan de hand van het signalement uit te kijken naar het tweetal. Kort daarna meldde een bewoner van het Wilhelminaplein dat ze daar ook hadden toegeslagen. Op de Beethovenstraat is het tweetal ingerekend. Zij waren in het bezit van een 5 messen. Agenten troffen op de looproute van het duo minimaal 20 vernielde auto’s aan. Van de meeste waren de banden lek gestoken, ook waren verschillende voorruiten ingeslagen.

De (meeste) eigenaren van de auto’s zijn door agenten in kennis gesteld van de vernielingen door middel van een brief. Tevens zijn de eigenaren aangespoord om aangifte te doen. De vernielers, 25 en 19 jaar oud afkomstig uit Gorinchem en Schelluinen, zijn ingesloten. De messen zijn in beslag genomen.