Rijbewijs kwijt voor rijden onder invloed drugs

RAAMSDONKSVEER – Zaterdagavond is een 45-jarige man uit Oosterhout op het Keizersveer in Raamsdonksveer van de weg gehaald vanwege zijn gevaarlijke rijgedrag.

Een oplettende weggebruiker ziet de verdachte omstreeks 21.30 uur met zijn voertuig slingerend over de weg gaan. Daarbij veroorzaakt hij enkele bijna-aanrijdingen. De getuige belt de meldkamer en blijft achter de verdachte aanrijden. Via de telefoon geeft hij telkens zijn positie door zodat opgeroepen agenten de man snel kunnen traceren op de rijksweg A27 ter hoogte van Hooipolder. Zij gaan voor de verdachte rijden en dirigeren hem naar een terrein aan het Keizersveer.

Uit een ademanalyse blijkt dat de man geen alcohol heeft gedronken. Als de agenten nadere politie-informatie over de man doorkrijgen, blijkt dat deze de laatste tijd vaker is betrapt met hard- en softdrugs. Om die reden wordt de auto aan een nadere inspectie onderworpen. Daaruit wordt een flesje GHB opgevist. De verdachte is vervolgens aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Een bloedtest moet uitwijzen of hij drugs heeft gebruikt. De uitslag daarvan is nog niet bekend. Intussen is wel zijn rijbewijs ingevorderd. De verdachte mocht later die nacht weer naar huis; echter zonder auto.