Marianne Vos derde in La Course

PARIJS/MEEUWEN – Marianne Vos is zondag als derde geëindigd bij La Course, een vrouwenwedstrijd op hetzelfde finale parcours waar later die middag de deelnemers VAN DE Tour de France zouden binnenkomen. Dit schrijft Hans Verbeek van Digitaalburg.

De overwinning ging naar Cloe Hosking uit Australië die vorig jaar onder andere de 7-Dorpenomloop van Aalburg op haar naam schreef. Vos moest in een massasprint haar meerdere erkennen in Lotta Lepistö (tweede) en winnares Chloe Hosking uit Australië.

De vrouwen maakte zondagmiddag meer dan waar dat ze een even groot podium verdienen als de mannelijke collega’s. De wedstrijd was bijzonder smaakvol te noemen door een spervuur van demarrages. Vooral Amy Pieters (Wiggle High5) en Lucinda Brand (Rabobank-Liv) waren in de finale behoorlijk actief. Op vier kilometer voor de finish werden ze weer in de kraag gegrepen, en uiteindelijk leek Ellen van Dijk te profiteren van een aantal valpartijen die het peloton uit elkaar hadden geslagen. Haar solo eindigde in het zicht van de haven waarna Hosking het koelbloedig afmaakte.

Vos, die de wedstrijd in 2014 wist te winnen, hield een goed gevoel over aan deze wedstrijd. Over twee weken staat de Olympische wegwedstrijd op het programma, maar volgens Vos is die wedstrijd niet te vergelijken met de wedstrijd in Rio die behoorlijk zwaar lijkt te zijn. Woensdag zal Vos nog in actie komen bij de 8 van Chaam.