Man aangehouden voor diefstal uit kledingcontainer

SPRANG-CAPELLE – Op vrijdag 22 juli 2016 om 19.50 uur meldde een getuige dat hij zag dat twee mannen een kledingcontainer aan het openbreken waren. Die container stond op de Kerkstraat in Sprang-Capelle.

De getuige gaf ook het kenteken door van de auto waarmee de mannen gekomen waren. Verschillende eenheden werden die kant op gestuurd en de omgeving werd afgezet. Via het kenteken vermoedden de agenten dat het om een voor hun bekende 27-jarig inwoner uit Sprang-Capelle ging. Ze wisten dat hij aangehouden kon worden voor een andere zaak. Ook wisten ze dat hij geen rijbewijs had.

Op dat moment zagen agenten de man rijden op de Villa Dotterbloem. Ze gingen achter hem rijden maar de verdachte gaf gas en ging er van door. Na een korte achtervolging stopte de verdachte in de Meidoornlaan. Daar is hij aangehouden, hij zat alleen in de auto. In de kofferbak lagen verschillende plastic tassen met kleding. De recherche gaat verder met het onderzoek onder andere naar de tweede verdachte.