'Eten met aandacht' in de Altena-gemeenten

ALTENA – De drie gemeentes in het Land van Heusden en Altena hebben een gezamenlijk Gezondheidsbeleid waarin drie thema’s centraal staan: alcohol, eenzaamheid en overgewicht. Iedere gemeente verzorgt één van deze thema’s, die zij uitvoeren.

Het project is erop gericht bewuster, gezonder en gezellig met het gezin te eten. Dit gaat om het inkopen doen, tot het klaarmaken en opdienen van de maaltijd. Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van lokale seizoensproducten. Het doel is om, het eten van groente en fruit door jeugd te bevorderen en het aantal kinderen met overgewicht te verminderen door het op tijd te signaleren en te behandelen.

In 2015 is het project gestart in de gemeente Woudrichem. Er zijn uitstapjes/activiteiten georganiseerd rondom kennismaking en ervaring met de herkomst van de lokale seizoensproducten. Nu is men bij stap 2. Met de GGD, Brabants Landschap, Hoppas en de gemeente Woudrichem is gewerkt aan een basisplattegrond van het Land van Heusden en Altena met een kinder(kook) en activiteiten en een plattegrond waar op staat welke activiteiten je waar kunt doen.