Visserijdagen in Woerkum

WOUDRICHEM – De traditionele Woerkumse Visserijdagen komen er weer aan en wel van 23 tot en met 27 augustus. Dit jaar is het thema ‘Zalm vernomen!’.

Vanaf de oprichting van de stichting ‘Oude Vissershaven’ in 1980 worden iedere drie jaar de Woerkumse Visserijdagen gehouden. Woerkum verandert dan, in samenwerking met vele vrijwilligers, verenigingen, stichtingen, sponsors en gemeentelijke instellingen, in de oude vissersstad van weleer. Het tonen van de authentieke vissersvloot, inclusief de volledig gerestaureerde vishaler en het demonstreren van oude ambachten en vistechnieken met onder andere de ‘Galg”, vormen de hoogtepunten van deze dagen.

Daarnaast staan diverse activiteiten gepland, zoals de altijd spannende en oergezellige roeiwedstrijden, die dit jaar weer op de Maas plaatsvinden. De straten ruiken naar vers gebakken vis en bij de visafslag herleven oude tijden bij het afslaan van diverse soorten vis. Traditiegetrouw worden de visserijdagen afgesloten met een knallende muziekavond en een schitterend vuurwerk.

Wilt u meer weten over dit evenement en op de hoogte blijven van nieuws? Kijk op de website www.visserijdagen-woudrichem.nl of meldt u aan voor de nieuwsbrief via info@visserijdagen-woudrichem.nl.