Restauratie monument Knop van Hoop

SLEEUWIJK – Over enkele weken wordt het monument ‘Knop van Hoop’ in Sleeuwijk tijdelijk verwijderd uit het park. Het monument wordt gerestaureerd.

Het monument is een gepolijste ‘druppel’ op een ronde, hoge sokkel van in totaal 1,20 meter hoog. Op de zuil staat in drie regels het gedicht “Glans” van de Dordtse schrijfster Jaqueline Uittenbogaart gebeiteld. De kunstenaar die het monument destijds ontworpen heeft, de heer R. Teeuwen, zal het monument restaureren. Na oplevering van de Brede School krijgt het monument een mooie nieuwe plek in de omgeving van de nieuwe brede school en het park.

De Knop van Hoop is onthuld op 27 mei 2000 als monument tegen zinloos geweld. De aanleiding was de schietpartij in 1999 bij de ingang van muziekcafé Bacchus in Gorinchem waarbij ook een Sleeuwijks meisje om het leven kwam.