Bestemming mobiele muziektent bekend

GORINCHEM – Wethouder Rijsdijk heeft donderdag bekend gemaakt wie zich de nieuwe eigenaar van de mobiele muziektent mag noemen. Dat is Rijdend Unifil Museum/Stichting Dorstige Types uit Gorinchem geworden.

De mobiele muziektent is vele jaren tijdens volksfeesten en evenementen en vooral tijdens het hippiefestival ingezet. De muziektent is echter oud en voldoet niet meer aan de ARBO-normen. De veiligheid tijdens vervoer, opbouw en gebruik is niet meer te garanderen. Dat betekent dat de ARBO-dienst verbiedt de muziektent in deze staat nog te gebruiken. De muziektent kan wel worden gerenoveerd, maar de kosten van renovatie zijn te hoog ten opzichte van de minimale inzet (1 x per jaar) die de gemeente doet.

Daarom heeft de gemeente Gorinchem via een oproep haar mobiele muziektent uit 1962 gratis aangeboden. Voorwaarde is wel dat de nieuwe eigenaar de muziektent renoveert en de muziektent één keer per jaar ter beschikking stelt aan het Hippiefestival, zodat zij deze veilig kunnen blijven gebruiken. De nieuwe eigenaar wil de muziektent vooral inzetten als podium voor optredens van onder andere de ‘Koninklijke Militaire Kapel’ georganiseerd door het Nederlands Veteranendag Comité uit Den Haag. Veteranen en vrijwilligers van het museum zullen de muziektent restaureren en onderhouden.