Aanhoudingen in Gorinchem door de politie

GORINCHEM – De politie heeft op 11 juli in Gorinchem twee Gorkummers van 23 en 27 jaar aangehouden op verdenking van handel in drugs.

De agent zag de 27-jarige verdachte in de Burgstraat in Gorinchem rond 17.50 uur in een auto zitten en herkende hem een man die al vaker bij de politie in beeld is geweest. De agent besloot hem in de gaten te houden en zag zich in zijn besluit gesterkt toen uit een nabijgelegen coffeeshop een tweede man kwam aanlopen en in de auto stapte. Het duo reed vervolgens naar de Vismarkt. Daar wisten twee meisjes de mannen in de auto snel te vinden. Toen de agent zag dat het meisje de bestuurder iets gaf en daarvoor in ruil een zakje softdrugs terugkreeg, greep hij in en ging hij tot aanhouding over.

Een tweede agent kwam erbij en in de auto werden meerdere zakjes gevonden. Het viertal werd naar het politiebureau in Dordrecht overgebracht, waar bleek dat de oudste verdachte ook nog eens enkele zakjes met wit poeder bij zich had verstopt. De meisjes konden in de loop van de avond worden opgehaald, maar de twee mannen zijn in verzekering gesteld.