Op vakantie? Vul de vakantiekaart in.

ALTENA – Zorg er in deze vakantieperiode voor dat uw huis niet aantrekkelijk is voor inbrekers. De vakantiekaart is hierbij een hulpmiddel.

De vakantiekaart is een handig document waarmee u afspraken kunt maken met bijvoorbeeld uw buren die u op deze kaart vastlegt. Het zijn simpele dingen die uw buren weinig tijd kosten, maar die de kans op inbraak tijdens uw afwezigheid verkleint.

De vakantiekaart bevat zo een lijst met aan te vinken ‘het lijkt alsof wij thuis zijn’ bezigheden. Denk dan bijvoorbeeld aan het opruimen van de post, gordijnen openen en sluiten en het ’s avonds aandoen van een lampje. Vul dus de vakantiekaart in en ga zorgeloos op vakantie deze zomer! De Burenkaart is te downloaden via de website van het CCV (Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid) via www.hetccv.nl.