Altena Road Circuit heeft uitstekende start

WERKENDAM – Het oudste stratenloop circuit van Nederland het Altena Road Circuit kende woensdagavond een uitstekende start, dankzij de Van der Straatenloop in Werkendam.

Er kwamen maar liefst 304 deelnemers aan de start bij wat het snelste vijf kilometerwedstrijd van Brabant wordt genoemd. Het was daarom waarschijnlijk ook niet verwonderlijk dat vrijwel alle Brabantse toppers aan de start stonden. Het was echter geen Brabander die met de overwinning aan de haal ging die eer was weggelegd voor Ruben Scheurwater, maar hij moest daarvoor echter wel heel erg diepgaan om op de laatste meters Colin Beekers te kloppen.

Bekers en Scheurwater hadden direct na de start al een gaatje geslagen naar een groepje met onder andere Lauran Beijens, Niek den Exter, Marco Keijzers en de pas 16-jarige Luuk Maas. Laatstgenoemde was een week eerder nog nationaal kampioen geworden bij de junioren op de 3.000 meter. Dat maakte hij woensdagavond helemaal waar door de derde plaats op te eisen. Bekers en Scheurwater hadden kort daarvoor al een heroïsch duel uitgevochten. Eerst was het Scheurwater die een meter op twintig voorsprong nam. Vervolgens was het Bekers die erop en erover ging en op zijn beurt een meter of vijfentwintig nam.

Niet genoeg besefte Bekers die eerder dit jaar al een dik PR op de marathon in Rotterdam, want hij wist als geen ander dat Scheurwater over een formidabel eindschot beschikt. En dat was ook woensdagavond niet anders, Scheurwater vloog voorbij Bekers die in de laatste meters 3 seconden moest toegeven op de eindtijd van Scheurwater die in 14:57 over de streep kwam. Desondanks was Bekers tevreden met vooral zijn eindtijd.

Prachtig was ook het duel tussen de Masters 50+ Egbert Hooijkaas en Kees Lazeroms. Beide heren zijn enorm aan elkaar gewaagd. Zo werd Lazeroms nationaal kampioen bij de 10 kilometer op de weg en veroverde Hooijkaas de nationale titel bij de 10 kilometer op de baan. Ook in Werkendam ontliepen de twee elkaar niet veel, Hooijkaas won met 2 seconden voorsprong op Lazeroms.

Bij de vrouwen won de 21-jarige Ethiopische Fanos Tekle, voor Sanne Broeksma. Bij de regio atleten won Sjaak Hofmans bij de Master 60+ en Emmy Vink uit Meeuwen bij de vrouwen 35+. De volgende wedstrijd in het Altena Road Circuit is op donderdagavond 24 augustus, de wedstrijd gaat dan over 5 Engelse Mijlen.