Onderzoek toekomst zwembaden naar volgende stap

WERKENDAM – Het onderzoeksrapport over de toekomst van de zwembaden in de gemeente Werkendam is klaar. Nu kan men door naar de volgende stap.

Adviesbureau Drijver & Partners heeft zijn rapport over de toekomst van de zwembaden van de gemeente Werkendam afgerond. Het bureau heeft de bestaande situatie onderzocht en de behoefte naar zwemmogelijkheden in de toekomst in kaart gebracht. Vervolgens hebben zij meerdere toekomst scenario’s uitgewerkt. In de aankomende weken brengen de leden van de Inputgroep schriftelijk advies uit aan het college over de voorgestelde scenario’s. De Inputgroep bestaat uit een afvaardiging van de raad, een afvaardiging van de stichtingsbesturen van de zwembaden en een afvaardiging van de drie zwemverenigingen.

Het college buigt zich over dit advies en komt in de commissievergadering van 20 september met een voorstel. Volgens de planning neemt de gemeenteraad in oktober het besluit over de toekomst van de twee zwembaden.