Twee mannen verdacht van in brand steken auto

SPRANG-CAPELLE – Op donderdag 30 juni 2016 om 3.00 uur werd een surveillance-eenheid naar de Ekster in Sprang-Capelle gestuurd.

Daar was de brandweer naar onderweg omdat er een auto in brand stond. Onderweg kwamen de agenten een bromfiets tegen met daarop twee personen. Bij controle van dit tweetal zagen ze dat ze een gasbrander en aansteker bij zich hadden. Maar omdat er verder nog niets over de brand bekend was hebben ze het tweetal, na het controleren van de identiteit, weer verder laten gaan.

Bij de brand spraken ze echter een getuige die verklaarde dat twee mogelijke daders op een bromfiets waren weggereden. Het tweetal, 24 jaar uit Sprang-Capelle en 27 jaar uit Kaatsheuvel, is direct daarna aangehouden voor brandstichting van de auto. De zaak wordt verder onderzocht.