Opening van unieke rotonde door mevrouw Kamp

WERKENDAM – Op zaterdag 2 juli wordt om 10.00 uur in Werkendam een rotonde geopend, die uniek voor Nederland is.

Het is een rotonde waarop een heuse scheepsboeg is geplaatst, die verwijst naar de roots van Werkendam: de scheepsbouw. Op 2 juli vindt de Havendag Werkendam plaats in aanwezigheid van minister Kamp en zijn echtgenote. Omdat een doop traditioneel door een dame verricht dient te worden, is mevrouw L. Kamp uitgenodigd deze taak te vervullen. Zij heeft deze uitnodiging geaccepteerd.

De rotonde is geadopteerd van de gemeente Werkendam door De Jong Groenbeheer en Werkendam Maritime Industries, een samenwerkingsverband van 35 maritieme bedrijven. Werkendam is trots op haar roots en laat dat met de scheepsboeg zien. Iedereen die Werkendam binnenkomt kan eigenlijk figuurlijk niet om de rotonde heen.