Inbrekers gaan niet met vakantie

REGIO – Het is weer vakantietijd. Maar let op, want inbrekers gaan niet met vakantie. Als u lekker weg bent, is het voor hen juist een toptijd.

De politie probeert zoveel mogelijk woninginbraken op te lossen. Maar voorkomen is beter dan genezen. Gelukkig kunt u daar zelf ook veel aan doen. Op de website van het politiekeurmerk Veilig Wonen vindt u een aantal tips om veilig op vakantie te gaan. Zo is er een burenkaart, een variant op de voormalige vakantiekaart van de politie. Deze burenkaart kunt u downloaden en printen. Vul hem samen met uw buren in. De kaart dient ook als geheugensteuntje voor hoe zij uw woning een bewoonde indruk kunnen geven tijdens uw vakantie.

De politiewebsite www.politie.nl geeft tips over het voorkomen van woninginbraak en filmpjes over manieren van inbreken en wat u daartegen kunt doen. De politiewebsite laat u ook zien waar er de afgelopen drie maanden in uw omgeving is ingebroken. De politie geeft voorlichting en waarschuwt wijkbewoners die hun ramen of deuren niet goed afsluiten. Maar vooral zet de politie krachtig in op het arresteren van inbrekers. Liefst op heterdaad. Daarvoor werkt zij veel samen met burgers en zet onder meer Burgernet in. 112 is niet alleen voor gevallen van leven en dood, maar ook om boeven op heterdaad te arresteren.