Bijzondere opening van Iris' vlinderpad

SLEEUWIJK/OUDENDIJK – Op vrijdag 24 juni werd een nieuw fietspad geopend gelegen tussen Sleeuwijk en Oudendijk, dwars door het open polderlandschap van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en over Landgoed Kraaiveld.

Het is een fietspad met een verhaal, met een verdrietige aanleiding. Ruim 5 jaar geleden verongelukte de 8-jarige Iris Vink op de naastgelegen Roef. Het nieuwe fietspad werd geopend door de wethouders Renze Bergsma en Matthijs van Oosten samen met Astrid en Arjo Vink, de ouders van de verongelukte Iris. Het pad kreeg een bijzondere naam: Iris’ vlinderpad.

Wethouder Bergsma bedankte de ouders van Iris, die zich bijzonder hebben ingespannen voor de realisatie van het fietspad voor hun geduld en doorzettingsvermogen. Hij sprak de hoop uit dat de mooie verbindingsroute tussen Sleeuwijk en Oudendijk volop vlinders en fietsers zou aantrekken en dat het mooie pad ook wat troost en steun kon geven. Na de onthulling van het naambordje zaaiden de aanwezigen bloemenzaad in de bermen, om nog meer vlinders aan te trekken.