Praatje mondt uit in belediging

WOUDRICHEM – Op zondag 26 juni 2016 om 2.10 uur surveilleerde een koppel van de politie op de Burgemeester van der Lelystraat in Woudrichem.

Daar zagen ze een man lopen met een jongen. Het zag er naar uit dat ze in een nepgevecht gewikkeld waren. Maar voor de zekerheid spraken de agenten het tweetal aan. De volwassen man was dronken en gaf aan met zijn zoon naar huis te gaan. Maar het gesprek kreeg een onverwachte wending toen de agenten vroegen of het niet wat laat was voor de jongen. De man accepteerde die opmerking niet en liep kwaad weg. Bij het weglopen riep hij enkele scheldwoorden en verwensingen naar de agenten. Die, op hun beurt, pikten dat weer niet gingen de man aanhouden.

De man verzette zich hevig en pas nadat er pepperspray gebruikt was kon de man in de boeien geslagen worden. Een voorbijganger, toevallig een bekende van de verdachte en de jongen, heeft zich over de 13-jarige ontfermd en thuis gebracht. Daardoor konden de agenten met de verdachte naar het bureau. De trieste balans is dat de jongen en getuige was van de scheldkanonnade van zijn vader aan het adres van de agenten en getuige was van het geweld dat toegepast moest worden om zijn vader aan te houden.