Hennepkwekerij in bedrijf ontdekt

RAAMSDONKSVEER/DUSSEN – De wijkagent had informatie gekregen dat er in een bedrijfspand aan de Snoekweg in Raamsdonksveer een hennepkwekerij zou zitten. Dat klopte.

Op donderdag 23 juni 2016 om 16.00 uur is de politie naar een bedrijfspand aan de Snoekweg gegaan. De huurder van het gedeelte van het pand waar de kwekerij zou zitten werd gebeld en kwam naar het bedrijf. Hij opende het bedrijf en daar stonden 375 planten te groeien. Een 40-jarige man uit Dussen is aangehouden. De kwekerij is ontmanteld. De meterkast leverde een gevaar op voor het hele gebouw. De stroom werd illegaal afgetapt voor de meter.

Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt u risico op brand door kortsluiting en lekkage. Criminelen die zich bezighouden met illegale hennepteelt gebruiken onderling veel geweld. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie. Deze kosten worden uiteraard ook doorberekend naar de gebruiker, uiteindelijk betaalt ook u mee aan de schade die wordt veroorzaakt door hennepkwekers.